Vänskap


"Man vet att man är bästisar när man snackar skit om samma människor"  brukade vi citera & skratta..

Vi semestrade i tre veckor. Vi umgicks i tre veckor, intensivt, dag och natt. Vi sov i samma säng, käka samma måltider, badade och solade i 20dagar. Så kommer vi hem, lady 1 till sitt och lady 2 till sitt. Det tog två timmar så satt vi i telefon, och vi pratade 2h och 12minuter..


Det är helt fantastiskt hur två personer finner varandra. Det började 1993, en liten stad, en liten "förort" med några få flyktingar bosatta. Man var ett barn som behövde få leka av sig och prata om något annat än den situation man befann sig i. Man lekte, man lekte tills det blev mörkt men främst av allt så fann man sina närmaste. Och så fanns två flickor, lady 1 och lady 2. De lekte, dagarna in och ut. De sprang rundor, cyklade i backar, byggde kojor och vänskapen blomstrade. Ingen anande dock att den vänskapen skulle gro så stark som den gjorde. 


Lady 1 är en nattfågel medan lady 2 måste söka vård om hon inte somnat innan 24.00. De är olika, den ena spontan och lever efter humöret medan den andra alltid är organiserad och måste leva med riktlinjer. Lady 2 brukar få inspiration till att bara ta det lugnt, de är lady 1 bäst på.

En trygg vänskap är när man kan ringa och säga att man gråtit ut. Då man kan ärligt erkänna att man blivit dåligt behandlad av någon, att man känner sig besviken, sårad och ledsen. I den här vänskapen vågar man höja sin röst, man vågar säga att den andre gör fel och man hjälper varandra att inte gå vilse. Villkorslös vänskap kanske är fel att säga, för Lady1 och lady 2 ställer krav på varandra, krav på att man får framför allt inte får må dåligt i långa perioder. När något dåligt sker och man känner sig nedstämd så finns alltid ladysarna där för att prata sönder situationen, skratta ihop, gråta ihop och läka såret på nytt.


När lady 1 och lady 2 åkte hem till sina föräldrar var de 10meter ifrån varandra och satt i telefon. Även som barn i förorten kunde de spendera dagen i sandlådan sedan gå hem och sitta i telefon i timmar.  Det är mer än vänskap, de har varandra som stödpelare, som riktlinjer. Lady 1 och Lady 2 dömer aldrig varandra. I den här vänskapen är man exakt den man är och man skäms aldrig för det man gör. Inte ens när man har "gått och köpt en ko".
"Skulle du äta upp sanden om jag bad dig?"

       "Ja, om DU bad mig"

 / Flyga drake


Kommentarer
Postat av: Lr.

Det här var riktigt fint skrivet. Exakt så är ni :) Puss.

2008-09-22 @ 18:43:24
Postat av: Irma

Chin Chankata haww kitunga ga laga na :)

2008-09-24 @ 00:13:53
Postat av: Senna

naaw så fint! (K)

och nu vet jag vem som e lady 1 och lady 2, försökte alltid klura ut det innan haha :D

"lady 2 måste söka vård om hon inte somnat innan 24.00." HAHAHAH <3

2008-09-27 @ 16:09:51
URL: http://sdervishaj.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0