softish

Älskade,

Vi har inte hunnit skriva på ett bra tag och vi anser att ni borde vara glada för vår skull. Ni borde glädjas med oss att vi faktiskt har haft mycket att göra, det som vi skulle kalla ett liv och därför har bloggen inte kommit till prioritering. Ladysarna har njutit av sina dagar. Sambolivet flyter på som aldrig förrut, fika och vänner, fest och uteliv. Under två veckor har vi njutit av afghansk middag, av sköna filmkvällar och goda RnB nätter.

Vi har egentligen, för ovanlighetens skull, inte så mycket att klaga på (VAAA??) förutom en sak, en enstaka sak som stör våra stadspromenader. Det är den j*vla julpyntstömmen som redan börjat. I butikerna har man redan börjat våldta stackars tomtar och snögubbar. TVÅ månader innan de egentligen är dags för dem att  glänsa. Stackars tomte, hans arbetstider har sannerligen förändrats med åren och snögubben får inte ens en möjlighet att smälta i fred. Inte nog med att man ska titta på stackars tomtens feta, röda röv när den hänger i ingången till varje butik i två månader innan själva jesus födelse så ska stackarn hänga i dörren ända till januari- februari månad.
Vi behöver inte ens diskutera kring hur bra integrerade vi är i detta samhället, för vi har absolut ingenting emot att kolla på den röda tomten i ett halvår... julen är mysig trots allt..............säger dem.Choooklad JUMIIt was a party chochlaaaaat night,


länge leve 3 sambos

Städ- Gäller Mao Chang och Xu Li

* alltid diska efter sig (så fort som möjligt)
* inga kläder  på stolarna, lägg direkt in i gardaroben och skåpet
* skölja handfatet och plocka håret i duchen
* sopor (L lär dig sortera)
* inga saker på lilla bordet

Läggdags- OBS! VIP fester endast på terrassen
                                Hellikopterplattan ska vara tom från gäster kl. 22.00- 10.00
Lady 1 har för tillfället inget liv eftersom hon pendlar så läggdags runt elva dessa två veckor.

Datorn: (Främst L) Flyttas inte till soffan (alltså får ej slitas från väggen)

Kärlek- måste vara snälla mot varandra, 3st personer på 222kvadrat kan bli myspys.

Viktigt:
Jaccuzzin ska vara avstängd 22.30
Frukostbuffé ska vara beställas 22.00
städning av våningar + hiss varje fredag
Chao Mau och Chhing sköter vårt hushåll

Pparty

Ppparty like a rock star
I-I shake Buildings, In the club with Tommy Lee and Paris Hilton!
Off one track, I can make millions
Join the club with my Boy Pharrell!Vi bjuder på lite förfest bilder .
 Puss!

 

bijelodugmeherewecome


en dag hos 9:2b

Det är tisdag.

Tystnaden i klassrummet är påtaglig. Alla sitter stilla, vissa halvligger på golvet, andra ligger i soffan och tittar. All fokus ligger på Jack and Rose, deras kärlek och kamp. Trots att eleverna sett filmen minst en gång innan så är det helt fascinerande hur Rose och Jack åter igen får alla blickar på sig.  Jag sitter bredvid och bara tittar och studerar på hur de reagerar på dramat. Vissa av tjejerna fäller sina tårar när Jack hamnar på havsbotten medan pojkarna diskuterar hur hårt man slår sig när man glider av båten och smäller ner i vattnet. Det är inte så relevant egentligen, jag ville mest bara påpeka något annat.

När man är i denna miljön krävs det mycket av en själv. Hur mycket man än intalar sig att man kan dölja vissa saker så går det inte. Eleverna kräver att man är en äkta person. Vad jag menar med äkta är självklart diskutabelt men vissa saker krävs. Eleverna kanske säger: Varför är du inte så glad idag? Är du arg på någon? Känner du dig ledsen? Har de hänt något? Dessa frågor kräver relativt spontana och snabba svar och de drar sig inte för att fråga ännu en gång om de inte fått ett bra svar.
När man är i denna miljön lär man sig att placera sig själv på andra plats. Någon annans behov kommer i första hand. Förrutom kursplaner och skollag finns vädegrund och andra givande debatter. Vem mår dåligt idag och vad kan JAG göra är två relevanta frågor i skolmiljön. 

Kärleken som jag upplevt av 9:1 och 9:2 är oförglömlig. De kommer alltid att finnas med mig eftersom de är mina första elever som jag ärligt engagerat mig i. Många människor har försökt att släcka mitt engagemang för eleverna i klass 9 men tur är väl att jag är en av Sveriges envisaste fan, för det är obeskrivligt hur mycket dessa elever har lärt mig trots att det är jag som undervisar dem.

Tålamod, tjat och ödmjukhet löser en hel del, tro det eller ej.

Barcaa loveLite ladys kärlek. det känns som det är dags. vi går genom tuffa tider just nu och då måste man minnas tillbaka. Vi har ALLTID det mysigt. Nu bor vi på 21 kvadrat, tre stycken. Äntligen blev drömmen sann, vi är sambos.

Att samla kraft

Mina ladys,
mina diamonds,
mina vänner- som bär upp mig när tider är som svårast, som ringer och ta mina beslut åt mig bara för att jag inte kan eller är förrvirrad,
 som erbjuder sig att bo 3st på 21kvadrat meter för att jag inte ska må piss,
som älskar att bjuda på sig själv och göra allt för att man ska känna sig välkommen till deras "nya stad".
Det är änglar kära läsare och dom är få, men jag har hittat mina o föralltid ska vi hålla ihop.

VI alla är uppväxta i en liten stad, i ett litet område som alla fruktade för de var "farligt".
Vi gick upp på morgonen och samlades alla på ett o samma ställe varje morgon, sedan lekte vi bort alla famlije, kärleks, och främlingfientliga problem.
Dunkgömme, rödavita rosen, fotboll, och  bus fanns på listan varje dag och vi hatade att skiljas åt då mamma ropade hem oss på kvällen.
Nu har vi alla blivit stora och försöker göra vårt bästa för att gå vidare i livet, bli något, skapa karriär och familj. Samtidigt försöker vi höras och dryga ut gamla skämt som aldrig blir tråkiga, bara för att påminna varandra om att vi är vi, och vi är speciella.
Vi är några i Malmö,några  i göteborg & resten i vår kära uppväxtstad och i helgen bestämmde vi oss för att ses och bara softa och samla krafter tillsammans, och göra allt det vi älskar att göra.
Vi skrattar, vi dansar, vi fikar, ragga på killar och shoppar dessa dar, men snart är det slut och vi måste skiljas och åka tillbaka till vår vardag där vi gör de bästa för att försöka nå våra mål.
 det här är mina ladys som får mig att aldrig tvivla på riktigt vänskap.


<3 <3 <3

Man måste tänka sig för vem man delar sitt hjärta med. Det finns många människor som inte klarar av andra människors framgång och lycka. Det finns människor som inte klarar av andras skratt och inställning till livet. Sen finns det människor som är precis sådana som man själv behöver och hjälper en att stå stadigt, dem som köper cheesballs för de vet att man älskar dem och dem som ringer för att säga att de synd att du inte är med i helgen eller bara de som ringer för att kolla läget. Dem är få.


•-          Hjälp mig lösa detta. Jag vill inte ha det såhär mer.


•-          Jag ska hjälpa dig, för du vill bli av med denna känsla. Det är bara du. Du ska påminna dig själv att du inte vill vara där du är för du mår dåligt. Detta är en bajs, inget du vill ha eller är villig att kämpa för, för visst är det så?

•-          Hur gör jag?

•-          DU blir av med känslan. Du ringde och pratade ut en sista gång, du har gjort allt du kan. Detta suger jag vet, men jag tror lyckan vänder när man mest behöver det. Imorgon tar vi automatfoton, vi har skit roligt. Sen nästa vecka kommer tjejerna och då ska vi party. Allt kommer att lösa sig. JAG LOVAR!


                                                                                                   

"Det finns ingen lycka som går upp mot ett hjärta som förstår"

/ Victor Robinson


Rehab

Två veckor, det är allt det tar. Under två storstads- superLadys veckor hinner man med mycket. Man hinner glömma bort att komma ihåg, man minskar andningen, man går ner i vikt genom att omedvetet minska näringsintaget och det värsta av allt är att man sover minimalt. Sen åker man hem och då smäller det. Det är också skönheten med att bo ensam i storstaden.


Vi båda Ladys åkte hem till föräldrarna och då insåg vi. När ens mamma bemöter en i hallen och säger: "Men älskling, varför är du så blek" då börjar man fundera: "Vad åt jag idag?". Eller snarare "åt jag ens idag"?? När man bor själv är processen med mat en ceremoni för oss ladys. Om man känner av hungern börjar man klura på vad man ska laga och tills det är klart har hungern gått över.


Hemma hos föräldrarna råder ett lugn. Man släpper all oro, okej nu ska vi inte överdriva men en hel del av oron. Man äter när man är hungrig för det alltid finns mat, man sover lugnt eftersom det inte finns tider att passa och man kan ligga i soffan utan att få ångest för man inte gör något speciellt. Det är först när man kommer hem till gamlingarna och får migränanfall på grund av sömnbristen man haft då man inser att man ständigt varit igång i storstaden. Mamma och pappas hem blir en perfekt "rehabilitering" men efter det vill man av någon konstig anledning tillbaka till storstaden och ruset och förstöra sig igen.

 Är det kanske för att åter igen kunna återvända på nytt....
..... eller så är det bara helt fantastiskt skönt att glömma bort att komma ihåg ibland?


Vi väntar barn


För några månader sedan, fy fan vilken dag, en sådan dag som får en att sluta andas, i alla fall i några sekunder. Ett telefonsamtal som förändrade hela dagen. Skratt och gråt, allt på samma gång. Första veckan är den pytteliten, men i 22veckan så hör den oss, den rör sig, sparkar och vilar. En liten människa, den är liten men den sparkar. Folk har fått för sig att det är värsta sparkarna, men det är en liten rörelse.
Magen, den blir stooooor, stööörre , stöööörrst. Helt galet.


"Den hör dig när du pratar så därför prata mycket och lyssna på sånger" det sa doktorn. 


Självklart sa inte doktorn det till oss Ladys, men han sa det till vår vårblomma och barndomsvän. Nu ska vi ladysar bli Teta  1 och Teta 2 och få en bebis i vår vardag att ta hand om.     En helt ny lady ska födas. Det ska bli så roligt. När vi var barn sa vi alltid att hon var den av oss tre som skulle bli mamma först, och visst blev det så.En finare mamma och mage får man leta efter.


RSS 2.0