Människors särbehandling

Människor särbehandling

Det är orättvist att samhället låter överviktiga människor "Offer-förklaras" & helt plötslig tycker alla "synd" om överviktiga människor.  Man får inte ens använda ordet "tjock" utan att bli utpekad som mobbare.

Ser vi en överviktig bli ut röstad ur Idol tycker vi mer synd om den än om en smal tjej blir ut röstad. Henne har man inte lika medkänsla för. Varför?

En konstig fördom man har är att "tjocka människor skulle vara snälla", då säger man indirekt att smala skulle vara vad? Elaka?


Känner till och med skuld nu när jag sitter och skriver om en helt normal grej som diskuteras i samhället just för att man kommer bli utpekad som elak.

När jag föreslog att skriva om "överviktiga människor särbehandling" sa lady 2 helt automatisk att det skulle bli ett hett ämne.

Diskussionen handlar inte om vad som är "finast" eller "går hem hos grabbarna" för vi alla är medvetna om att personligheten och utstrålning är det som räknas mest i längden, utan diskussionen handlar om vad som är bättre för en person & hälsosammare helt enkelt.

Diskussionen handlar även om att hur folk tar sig frihet att vara elaka mot smala människor.

Vi är alla människor, med lika känslor.


Tycker det är dags att prata om övervikt högt och som ett samhällsproblem i och med att alla jordens människor redan vet att det får sina negativa följder.

Man bli slöare, som följd av det nedstämd, sedan kan man lättare få hjärtproblem osv.


Den ologiska och orättvisa skillnaden är att man gärna får säga till en smal person att den behöver "bygga upp sig" eller "gå upp i vikt", men man får inte påpeka för en överviktig att den just är överviktig. Alla tar förgivet att man vill vara smal och människor som aldrig försökt att gå upp i vikt vet inte vilken disciplin det kräver dessutom. Man får ju inte ens titta länge på en överviktig utan att bli kritiserad men till en smal person får man säga: har du bantat hela sommaren, du har försvunnit nästan och då ska man ta det som en komplimang.


Ärligt talat, vi har väl alla känslor oavsett kroppsvikt!

Vad säger att en smal person inte skulle bli illa berörd när man faktiskt rakt ut påpekar deras utseende negativt. För är smala personer oberörda eller?


Grejen är att man skulle ju aldrig få kredit (slang för beröm) för att man faktiskt lyckats hålla sig hälsosam och vältränad hela livet. Nej, då kommer fördomar fram om att man skulle vara utseendefixerad, rädd för att bli fet, försöka kopiera modeller och kändisar, bantar, anorexi osv.  Skulle det spela någon roll om att hon/han faktiskt försöker gå upp i vikt?

Förmodligen inte.


Att motionera och äta hälsosamt är BRA för kroppen.

Det borde alla människor ha som utgångspunkt för att då mår man bättre som person & är mer glad och aktiv när magen mår bra.

Kära läsare det jag försöker väcka är frågan kring hur vi särbehandlar varandra och att vi bör tänka på hur vi talar till varandra så att en hälsosamkropp aldrig blir kritiserad.
Kommentarer
Postat av: True man/stalker

Ni inspirerar mig till ett bättre liv med era texter!

2008-09-24 @ 22:13:19
Postat av: Black Mamba

ska bli tjock o elak

2008-09-30 @ 23:17:36
Postat av: anjez

misu det är bara tjock du har att jobba på

2008-10-01 @ 18:13:35
Postat av: Black Mamba

halva inne med andra ord...

2008-10-01 @ 23:10:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0